Receptueel.nl

Vlees - Recept Arubaanse kroketten

  • Ingredienten:
500 gr mager rundergehakt
500 gr tarwemeel
1 struik bleekselderij
2 blikjes gevaporiseerde volle melk (á 170 gr, Friesche Vlag)
1 klein flesje Maggi aroma
3 eieren
paneermeel
2/3 pakje boter
5 grote uien
2-3 Madame Jeanetpepers (afhankelijk van hoe pikant u de kroketjes wilt)
  • Beschrijving:
Maak de uien, de bleekselderij (met blad en al) en de pepers in de
keukenmachine fijn en voeg daarbij de maggi toe.
Smelt de boter in een pan (laat hem niet bruin worden) en voeg daarna
de
gemalen groenten toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg dan de melk toe.
Breng het opnieuw aan de kook en laat het op een laag pitje ± 10
minuten doorkoken.
Spoel intussen het gehakt in een zeef onder een straal koud water, zodat
het los komt en voeg het daarna bij de rest in de pan.
Meng er, als het geheel gaar is, het tarwemeel door (dit gaat goed met een
mixer met een paar deeghaken).
Neem de pan van het vuur en dek hem, om velvorming te voorkomen, met
huishoudfolie af.
Kluts, als alles is afgekoeld, de eieren en draai van het deeg kroketten
(Arubaanse kroketten zijn dunner dan de standaard Nederlandse kroket:
± 2/3 van de dikte).
Haal ze door het geklutste ei en daarna door het paneermeel en bak ze in
frituurolie of -vet.

Reacties op Arubaanse kroketten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: